Visszahívás
Visszahívhatjuk 25 percen belül?
Visszahívás kérése

Munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt!

Kérem adja meg nevét és telefonszámát!

Az Ön neve
Az Ön telefonszáma
Árajánlat / időpont kérése

Pontosan tudja mit szeretne?

Kérjen időpontot vagy árajánlatot teljesen kötelezettségmentesen!

Árajánlatot kérek
vagy
Időpontot kérek

Gyakran Ismételt Kérdések

Keressen választ a HolSzervizeljek.hu munkatársainak gyakran feltett kérdések között

Fék javítás kérdések és válaszok

Fék javítás általában

Ki szeretném cseréltetni a fékeket az autón Ön mit tanácsol?

Első körben azt, hogy nézzük meg mire van szükség feleslegesen ne cseréljünk ki alkatrészt. Sokszor jött már ügyfél hozzánk,hogy első hátsó fékbetét csere és kiderült, hogy az elsőben 1mm volt hátra tehát megérett a cserére de a hátsó még félúton volt ami egy hátsó betétnél akár még 20-30.000 kilométert is jelenthet. Mindenképpen először nézzük meg mire van szükség. Vagy még modernebb megoldás, hogy kirendeljük a szervizbe az összes alkatrészt Ön is látja mi van elkopva azt cseréljük a többi alkatrészt díjmentesen visszaküldjük. így meg tudja várni a javítást a szervizben. Alkatrész rendeléshez,időpont egyeztetéshez forduljon kollégáinkhoz bizalommal!

Mi alapján dönti el egy szerelő,hogy cserélni kell e a tárcsákat?

Elsődleges szempont a tárcsák állapota, illetve a gyártó által előírt minimális vastagsága, tehát ha nagyon el van kopva össze roppanhat, eltörhet illetve hőre könnyeben vetemedik amitől ütni fog a fék. Rossz állapotú belemart nagy vállú vagy rozsdás féktárcsáknál a hiba okát is illik meg keresni nem csak feltenni az új alkatrészt hanem átmozgatni a munkahengereket, megkenni a csuszkákat, ledrótkefézni a féknyergeket.

Jó napot egy BMW-m van. Azt mondták a műhelyben, hogy a Fék kopás jelzőt + 5870 forint kicserélni ez jó ár?

Bizonyos autó típusoknál, akusztikus kopás jelzőt használnak egy kis visszahajlított fém darab zörög ha elkopott a betét. De vannak autók mint például az Önné is ahol a fékbetétbe van bedugva egy érzékelő a fékbetét elkopása előtt 1-2 milliméterrel el kezdi koptatni a kopásjelzőt és mikor bele ér a tárcsába rövidre zárja azt. Sajnos az alkatrész ilyenkor kuka. És az autó komputere csak akkor nullázható ha a megfelelő ellenállású új kopásjelzőt be helyezzük. Ezek ára gyártónként eltérő de a Bmw esetében az egy korrekt árnak tűnik. Lehet kicsit olcsóbban hozzájutni utángyártott kopásjelzőkhöz de a gyári illetve a prémium utángyártott betéthez ez jó választás.